Oud-woordvoerder PVV in Pauw over verslaving

In oktober 2016 werd hij door een Volkskrantartikel bekend als de PVV-woordvoerder die de cocaïne tot in de parkeergarage van het Binnenhof liet bezorgen: Michael Heemels. Begin 2016 verliet hij de PVV na zijn bekentenis dat hij ruim een ton uit de partijkas had gestolen om zijn verslaving te financieren. Bij Pauw sprak hij er voor het eerst over op nationale televisie.

Het verhaal is inmiddels wel bekend: Heemels dronk al stevig toen hij, na een uitzonderlijk zware werkdag, dronken bij vrienden aankwam en een lijntje aangeboden kreeg zodat hij zich wat nuchterder zou voelen. Dat werd het patroon in de jaren erna. Terwijl hij opklom binnen de PVV, groeiden ook de hoeveelheden alcohol en cocaïne die hij dagelijks gebruikte.

Bram Bakker, ook aanwezig bij Pauw, geeft aan dat hij het vaker ziet binnen zijn praktijk, al mag hij uiteraard geen namen noemen. ‘Maar het had de persvoorlichter van Jesse Klaver net zo goed kunnen overkomen. Het is een heel ongezonde cocon waarin deze mensen opereren, waar grenzeloosheid de norm is. Dit zie je heel veel in Den Haag.’ Hij noemt het ‘de Haagse ziekte’, met cocaïne als ‘de verslaving van de betere kringen’.

Volgende week staat Heemels terecht voor de diefstal van ruim 120.000 euro uit de partijkas van de PVV. Het fragment van Pauw is hieronder terug te zien.

Datum: 21/03/2017
Beeld: screenshot Pauw

Reageer reacties (0)
LEES MEER...