Het ministerie van Sociale Zaken heeft 550.000 toebedeeld aan bier- en wijncursussen. Het geld werd gebruikt voor bijscholing. Een regeling waarin Nederlanders omgeschoold kunnen worden waar ze subsidie voor krijgen.

Verslavingskunde Nederland (VKN) kan er niet bij dat de overheid aan de ene kant geld steekt in de alcoholindustrie, maar aan de andere kant alcoholgebruik wil verminderen. VKN noemt de situatie betreurenswaardig. De afstemming tussen de subsidies en het Nationaal Preventieakkoord laat zien dat partijen binnen de overheid niet op één lijn liggen.

Een van de opleidingen genaamd ‘SVH Wijn 2’, een cursus waar je leert over wijn en gezellige sfeer, werd 283 keer gedaan en kostte de overheid 248.000 euro. Een woordvoerder van minister Van Gennep (Sociale Zaken) benadrukt in een reactie dat alle cursussen op de arbeidsmarkt zijn gericht, het is dus niet voor hobbymatig gebruik. Het ministerie is er niet van overtuigt dat cursussen ‘vinoloog’ of ‘bartender’, het gebruik van alcohol stimuleren.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...