Overlevende Columbine overlijdt aan opioïdenverslaving

Austin Eubanks, overlevende van de schietpartij op Columbine High School in 1999, is zaterdagochtend overleden. Eubanks raakte na de shootings verslaafd aan opioïden. Nadat hij in herstel ging, maakte hij de problemen rondom opioïden bespreekbaar.

Eubanks’ familie laat weten dat Austin ‘het gevecht tegen de ziekte die hij anderen hielp te bestrijden, zelf verloren heeft’. De precieze doodsoorzaak is nog onbekend. Er is in ieder geval geen sprake van een misdrijf, volgens de politie.

Nadat hij gewond raakte na de schietpartij – hij werd geraakt in zijn hand en been – kreeg Austin opioïde pijnstillers. Hij was toen zeventien.  ‘Ik herinner me dat ik me onmiddellijk aangetrokken voelde tot dat gevoel, omdat het mijn emoties wegnam,’ zei hij eerder. Binnen een paar weken was hij verslaafd.

Zijn actieve pijnstillerverslaving duurde zes jaar. Enkele jaren later begon hij aan zijn missie om andere mensen met een medicijnverslaving te helpen. Eubanks vond het heel belangrijk om juist als overlevende van verslaving naar voren te treden. ‘Je weet nooit wanneer jouw verhaal het leven van iemand anders kan veranderen’.

Austin Eubanks werd 37 jaar.

21/5/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...