Paus Franciscus heeft zich op een drug handhavingsconferentie in Rome uitgesproken tegen legalisatie van drugs. “De problemen die door drugs veroorzaakt worden, los je niet op met drugs,”  aldus de  katholiek leider. Franciscus noemt drugverslaving  ‘een kwaad’, en ten opzichte van het kwaad mag men nooit inschikkelijk of toegefelijk zijn.

De paus refereerde daarmee aan Uruguay en verschillende Amerikaanse staten die cannabis recent hebben gelegaliseerd. Ook sprak de paus zich ferm uit tegen diegenen die drugs illegaal op de markt zetten: De maffia. Hij noemt daarbij in het bijzonder de Italiaanse Ndrangheta maffia die wereldwijd een belangrijk aandeel heeft in drugshandel, dient volgens de pauselijk vaders geëxcommuniceerd worden. Oftewel: uit de kerk worden gezet.

Wat de kerkvader betreft, is het antwoord op elke vorm van drugs een simpel: “nee.” Hij vult daarbij aan dat het om dit ‘nee’  te kunnen zeggen, nodig is om: ‘Ja’  te zeggen tegen het leven, ‘ ja tegen de liefde’, tegen anderen, tegen scholing en tegen betere toekomstperspectieven.  

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...