Peukvrije pretparkwachtrij

Vorig jaar liet de Efteling al weten dat het rookbeleid aangescherpt zou worden en deze week is het zover. En niet in hun eentje. In 21 grote Nederlandse pretparken en dierentuinen, waaronder Madurodam en de Apenheul, mag vanaf zaterdag niet meer gerookt worden in de wachtrij.

De Club van Elf, een samenwerkende club grote dagattracties, heeft dit met elkaar besloten. In overdekte wachtrijen mocht al niet meer gerookt worden, nu in de open rijen ook niet meer. Op andere plekken wordt het ‘ontmoedigd’: zo worden bezoekers van het Sprookjesbos erop gewezen dat roken niet gewenst is. Een woordvoerder van de Efteling liet al eerder aan Omroep Brabant weten: ‘Zo’n verbod past bij de maatschappelijke trend dat roken in openbare gelegenheden minder wenselijk is. Natuurlijk, mensen komen naar de Efteling voor ontspanning en voor sommigen hoort daar een sigaret bij, maar er lopen hier ook veel kinderen rond.’

De reacties op dit nieuws zijn wisselend. Het Longfonds is blij en veel mensen spreken hun hoop uit dat dit een algeheel rookverbod tot gevolg zal hebben (‘Einde maken aan het gedwongen meeroken!’). Er zijn ook mensen die hun stresspeuk in de rij voor een spannende attractie gaan missen. En volgens één Twitteraar is er een andere groep minder blij mee:

Datum: 28/03/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...