Politici laten glas alcohol vaker staan

Het lijkt erop dat de drank uit de politiek verdwijnt, in Nederland en daarbuiten. Onlangs verscheen een jaarverslag van Nieuwspoort, het perscentrum waar journalisten en politici van oudsher met een drankje off the record met elkaar praten, waaruit blijkt dat de omzet steeds verder terugloopt.

Tegenwoordig moet Nieuwspoort het meer hebben van de zalenverhuur, dan van de verkoop van alcohol. De de-alcoholisering voltrekt zich volgens Trouw in heel Europa, al gaat het in het ene land sneller dan in het andere. In het Belgische parlement werd in januari vorig jaar besloten dat alcoholische dranken niet langer gratis werden geserveerd. Macrons partij En Marche besloot meteen na haar overwinning in april 2017 vijfduizend flessen wijn uit de parlementaire wijnkelder te verkopen.

Trouw haalt ook een Britse bron aan die zegt dat de alcoholinname drastisch is afgenomen door de opkomst van social media. Een andere factor is misschien dat jongere generaties er een gezondere levensstijl op nahouden. Vaak op de foto staan met een glas in je hand past daar wellicht niet bij.

Datum: 05/09/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...