Première voorlichtingsfilm: ‘Peter wat doe je nu?’

Peter ter Horst presenteert 23 maart zijn gelijknamige film ‘Peter’. De korte film gaat in première voor zijn project ‘Peter wat doe je nu?’. De film gaat over zijn leven als drugsverslaafde. Het doel van het project is om jongeren drugsvoorlichting te geven.

Het project ‘Peter wat doe je nu?’ is een voorlichting voor bijvoorbeeld scholen of jongerenwerkers. Tijdens het project wordt de korte film vertoond, waarna een lesprogramma volgt van anderhalf uur.  Dit lespakket bevat allerlei materialen om met jongeren en volwassenen in gesprek te gaan over verslaving aan alcohol en drugs. De korte film is een aanleiding om spelenderwijs in gesprek te gaan over het onderwerp.

Bewustwording
De film moet jongeren bewust maken van de impact van drugs op je leven. Het verhaal gaat over jongeren in Westervoort. Ter Horst woonde hier tot zijn tweeëndertigste. In Westervoort heeft zijn actieve verslaving plaatsgevonden. Ter Horst is nu acht jaar in herstel. Ter Horst: ‘Als je de trailer ziet, maakt dat al indruk. De film laat zien hoe gek ik was en wat voor gekke kapriolen ik uitgehaald heb in mijn verslaving. Ik heb veel ellende veroorzaakt in dit kleine dorpje.’ Het is zijn bedoeling om dit te voorkomen bij andere jongeren. ‘Ik ga als hulpverlener liever preventief te werk’, zegt Ter Horst, ‘dan dat ik alle stront moet opruimen aan de achterkant.’

Première
Het project is alleen bedoeld als lesprogramma. De première van de film is wel voor iedereen toegankelijk. De première vindt plaats op donderdag 23 maart om 19.30 uur in jongerencentrum Creon in Westervoort. Aanmelden kan hier. Nieuwsgierig? Bekijk de trailer hier.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...