Het is geen hippe fashiontrend, maar het gaat om een serieuze boodschap; een tatoeage van een puntkomma. Steeds meer mensen tekenen dit symbool op hun lichaam als uiting van hoop en strijd tegen psychische problemen. De ‘tatoeage’ is in het leven geroepen door middel van het Project Semicolon.

Het project semicolon, oftewel puntkomma, is een Amerikaanse beweging die de aandacht vestigt op mensen die kampen met een depressie, verslaving of andere psychologische problemen. De betekenis van het symbool is: ‘ik had mijn leven kunnen eindigen, maar ik ga door.’

Amy Bleuel, medeoprichter van het project, vertelt tegen de Huffington Post dat ze dit project heeft opgericht ter ere van haar vader die ze is verloren aan zelfmoord. Zelf kampte ze met een verslaving en ze had daarnaast ook zelfmoordneigingen. Met dit initiatief hoopt ze mensen te inspireren en hen te laten weten dat ze niet alleen zijn. 

De doelstelling van het project wordt duidelijk behaald, want via de hashtag #semicolonproject zijn er al bijna 90.000 foto’s van puntkomma tatoeages vindbaar.

 

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...