De nieuwe Lef ligt in de winkel!
Mensen met ernstige psychische problemen zoals depressie en verslaving hebben 30 procent minder kans op de arbeidsmarkt. Bij mensen met een lichte tot milde psychische aandoening is dit 10-15 procent. Ook hebben deze mensen meer kans op werkeloosheid.
In het rapport Health at a Glance: Europe 2016 van Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) verschenen de effecten van psychische aandoeningen op de arbeidsmarkt. Mensen met psychische aandoeningen hebben 10 procent meer kans dat zij hun werkzaamheden niet kunnen uitvoeren op korte termijn. Op lange termijn komt dit probleem ook voor. Hierbij is de kans 6 procent groter bij mensen met lichte tot milde klachten en 13 procent bij mensen met ernstige klachten. Dit zorgt ervoor dat ze hun werk niet goed doen. Deze problemen zijn meestal het geval bij mensen van 50-59 jaar oud. Binnen deze groep is de kans twee keer zo groot om binnen vier jaar te stoppen met werken.
Datum: 1/12/2016
Onderzoekers van Brijder verslavingszorg en het AMC in Amsterdam hebben een nieuwe behandeling gevonden voor langdurige cocaïneverslaving. Het voorschrijven van langwerkende dexamfetamine resulteerde in een aanzienlijke vermindering van het cocaïnegebruik.
De gemeente Groningen probeert als eerste stad rookvrij te worden. Het college is voor en vandaag stemt de gemeenteraad hierover.
Het Trimbos-instituut doet om het jaar onderzoek naar middelengebruik bij jongeren tussen de 16 en 18 op het hbo en mbo. De resultaten van 2021 lieten geen verslechtering zien, maar ook geen verbetering. In dit artikel sommen we de belangrijkste bevindingen op.