Reality-ster Jason Wahler opent Sober Living House

Reality-ster Jason Wahler heeft vorige maand een Sober Living House geopend in Laguna Beach: Widespread Recovery. Het huis is alleen voor mannen die minstens dertig dagen clean zijn.

Wahler, ex van Lauren Conrad en bekend geworden door Laguna Beach, heeft een turbulente tijd achter de rug vol met arrestaties en veroordelingen, als gevolg van zijn actieve verslaving. Inmiddels is hij alweer vijf jaar nuchter. Op Laguna Beach, de plek waar hij beroemd werd, wil hij anderen helpen clean en nuchter te blijven. 'Het is niet moeilijk om nuchter te worden. Het moeilijke is nuchter te blijven’, aldus Wahler.

Het huis heeft tien bedden, die momenteel allemaal bezet zijn. De bewoners zijn tussen 25-35 jaar. Zij moeten een aantal regels volgens, zoals het hebben van een sponsor en het huis schoon houden. Daarnaast moeten ze een fulltime baan hebben, naar school gaan of een intensief programma volgen. Wahler: ‘het programma is effectief als deelnemers een baan hebben en verantwoordelijkheid. Het probleem is vaak dat mensen nergens voor willen werken en kiezen voor genoegdoening op de korte termijn.'  

Widespread Recovery is één van de betaalbare luxe rehab-opties in Orange County. Bewoners betalen tussen de 2500 en 4000 dollar per maand, afhankelijk van de soort kamer. In de toekomst wil Wahler graag nog meer voorzieningen bouwen voor verslaafden in herstel. Als het goed is zullen die goedkoper zijn dan Widespread Recovery.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...