RIVM onderzoekt alcoholgebruik tijdens coronacrisis

Uit cijfers van het RIVM blijkt dat 26% van de Nederlandse bevolking aangeeft sinds maart (veel) minder te zijn gaan drinken. Daar tegenover staat een groep van 11% die juist aangeeft (veel) meer te zijn gaan drinken sinds de start van de coronacrisis.

Sinds maart 2020 heeft het RIVM tweemaal een vragenlijst afgenomen bij 64.000 deelnemers over hun welbevinden tijdens de coronacrisis. Onder ‘leefstijl’ werd deelnemers onder andere gevraagd naar hun alcoholconsumptie van de afgelopen maanden.

IkPas

Veel mensen geven eenzaamheid en veranderingen in sociale contacten op als reden waardoor ze meer zijn gaan drinken. IkPas, de Nederlandse variant op DryJanuary, zou voor deze groep een goede stap kunnen zijn om hun drankgebruik weer te minderen. Door in groepsverband aan de maand mee te doen, ga je tegelijkertijd de eenzaamheid tegen. Inschrijven voor de IkPas 30-dagenchallenge kan tot middernacht vanavond. De campagne wordt met de vastenperiode, tussen carnaval en Pasen, herhaalt met een 40-dagenchallenge.

 

Reageer reacties (1)

OKpGXhLQszHeJ(10. januari 2021)

MizRZKItTfYsaS

LEES MEER...