Als het aan de Nationale Coalitie tegen Tabak in België ligt, dan mag er niet meer gerookt worden in de auto. Althans, in het bijzijn van minderjarigen.

KWF Kankerbestrijding is voorstander van deze maatregel, maar twijfelt of Nederland er al klaar voor is. Volgens woordvoerder Marsja Meijer loopt Nederland achter in het doorvoeren van anti-rookmaatregelen en is er zodoende te weinig draagvlak om het verbod er doorheen te krijgen.

In Frankrijk, Ierland en het Verenigd Koninkrijk is het al verboden om een sigaret op te steken in een wagen met minderjarigen. De concentratie aan toxische stoffen in een auto waarin gerookt wordt, is tien keer zo groot als in een rokerig café. In 2009 bleek uit onderzoek in opdracht van AutoRai dat 60 procent van de Nederlanders voorstander is van het rookverbod in de auto.

Een meerderheid van de Nederlandse bevolking steunt de antirookwetgeving al. Dat blijkt uit cijfers van het centraal Bureau voor de Statistiek. Meijer geeft aan maatregelen die de verkoop op tabak moet verminderen prioriteit heeft.

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...