Rookverbod op straat

Met Rotterdam als kartrekker willen Nederlandse steden een rookverbod invoeren in gebieden rond scholen, ziekenhuizen en sportverenigingen.

In Rotterdam gaat het om straten rond het Erasmus MC, de Hogeschool Rotterdam en het Erasmiaans Gymnasium. In Groningen wil de gemeenteraad een plan goedkeuren waarmee zo’n dertig instellingen zelf een gebiedsverbod aan kunnen vragen. In Amstelveen is dat plan er ook en daar moeten ook bushokjes rookvrij worden.

'Eigenlijk heel normaal'
Over het handhaven van het verbod in de openbare ruimte hebben de drie Rotterdamse instellingen een brief gestuurd naar burgemeester Aboutaleb. Wijnand van den Brink, lid van het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam, zei in het NOS Journaal: ‘We kunnen roken op onze eigen terreinen beperken, maar voor de openbare ruimte hebben we zijn hulp hard nodig. Het is eigenlijk heel normaal dat er niet wordt gerookt in een gebied met een ziekenhuis, waar mensen aan de gevolgen van roken worden behandeld, en scholen waar jongeren worden opgeleid.’

03/08/2018

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...