RTL past programma aan na kritiek alcoholmisbruik

RTL past het tv-programma Oh Oh Daar Gaan We Weer aan. Dit doen ze naar aanleiding van de kritiek op het overmatige drankgebruik van onder meer STIVA, STAP en het Trimbos-instituut.

Na een gesprek met Peter de Wolf van STIVA heeft RTL  de serie nog eens kritisch bekeken en besloten er wat scènes uit te knippen. ‘We wilden geen extreem alcoholgebruik meer laten zien, maar wel het uitgesproken karakter van Oh Oh bewaren’, aldus een woordvoerster van RTL.

De Wolf is opgelucht over het besluit. ‘De nieuwe aflevering van Oh Oh Daar Gaan We Weer van gisteravond was al aangepast. Dat gaf mij het gevoel dat ze eerder zelf al de conclusie hadden getrokken dat het getoonde zuipgedrag inderdaad een beetje té was. Een heel stevig gesprek was dus niet nodig.’ De directeur geeft daarnaast aan dat hij de komende afleveringen van de realityshow niet gaat censureren. ‘RTL heeft de boodschap begrepen. Wij gaan nu niet als een soort drankpolitie alle volgende afleveringen bekijken en aangeven wat eruit moet. Wij vertrouwen op RTL.’

Oh Oh Daar Gaan We Weer is een realityserie op RTL5 waarin een groep Haagse jongeren op vakantie naar Mallorca gaat.

Datum: 16/11/2016

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...