Russen maken app voor alcoholisten

De Russische regering komt met een nieuwe (gratis) app in de hoop het hoge aantal alcoholisten in het land terug te dringen.

De gratis app geeft actuele informatie over bijeenkomsten van herstellende alcoholisten, medisch advies en toegang tot een online radioprogramma van Anonieme Alcoholisten. De app is pas volgend jaar beschikbaar, maar een nieuw radioprogramma waar specialisten en alcoholisten praten over herstel is wel al geïntroduceerd.

Volgens de Russische ministerie van Gezondheid zijn veel specialisten bij het project betrokken. 'Deze patiënten kunnen niet zomaar beter worden met behulp van medicijnen, daarom is informatie technologie enorm belangrijk', meldt een specialist aan BBC World. 

Russische mannen drinken gemiddeld 70 procent meer pure alcohol dan Amerikaanse mannen. Uit cijfers van de Verenigde Naties van 2012 blijkt dat alcohol in 30 procent van alle doden in Rusland een rol speelt. Het land probeert dit percentage te verlagen door boetes en andere straffen in te voeren voor alcoholmisbruik. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...