Scott Weiland, van Stone Temple Pilots, overleden

Zanger Scott Weiland van de band Stone Temple Pilots en Velvet Revolver is op 48-jarige leeftijd overleden. Hij werd dood gevonden in zijn tourbus.

(1967-2015)

Scott was onderweg naar Medina in Minnesota voor een optreden met zijn nieuwe band The Wildabouts. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Scott kampte al meer dan twintig jaar met verslavingen, voor zijn bandgenoten van Stone Temple Pilots en Velvet Revolver was hij nauwelijks te hanteren. Zo was het al toen hij in 1992 bekend werd met zijn single Plush. Door deze single deed het debuutalbum van de Stone Temple Pilots het redelijk goed. Scott gebruikte echter steeds drugs. In 1995 werd hij gearresteerd voor bezit van heroïne en cocaïne. Terwijl hij rehabiliteerde werkte de band aan een nieuw album: ‘Tiny music… Song from the Vatican gift shop’ (1996). Kort na de uitgave viel Van Weiland terug in zijn verslaving, waardoor de zomertournee werd geannuleerd.

In zijn boek ‘Not Dead&Not For Sale’ schrijft Scott over zijn verleden. Hij schrijft onder andere dat hij op 12-jarige leeftijd is verkracht en dit lang verborgen heeft gehouden. Pas toen hij in de afkickkliniek zat kwam deze gebeurtenis terug naar boven. Ook schreef hij over zijn eerste ervaring met drugs: ‘In New York snoof ik mijn eerste lijntje voordat ik het podium op ging. De drug nam me mee naar de plek waar ik altijd van had gedroomd. Ik kan de plek niet noemen, maar ik kan zeggen dat ik niet meer bang of zenuwachtig was. Ik voelde me een vrij man, alsof ik zweefde in de ruimte zonder demonen en twijfels.’

Scott heeft meerdere keren geroepen dat hij al jaren gestopt was met drugs. Zijn fans waren hier niet van overtuigd, maar Scott hield vol: ‘Tijdens de show van gisteren had ik geen oortjes in, ik kon mezelf dus niet horen. Vandaar dat mijn noten af en toe niet zuiver waren. Mensen zeiden dat ik weer aan de drugs zat, dit is totaal niet het geval. Het is al 13 jaar geleden.’ Weiland heeft zijn drugsgebruik tot zijn dood ontkent.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...