Shockerende complimenten voor magere Lily Collins

In de film To The Bone, die vanaf 14 juli te zien is op Netflix, speelt de Britse actrice Lily Collins een meisje met anorexia. Om de rol zo waarheidsgetrouw mogelijk neer te zetten, moest ze behoorlijk wat afvallen. Pijnlijk genoeg complimenteerden mensen in haar omgeving haar met haar magere lichaam. De actrice zelf vond dat shocking. ‘Dit is de reden waarom dit probleem bestaat’, vertelde ze later tegen haar moeder.

Collins (28), die tien jaar geleden zelf aan een eetstoornis leed, volgde onder strenge begeleiding een dieet om zo snel mogelijk veel kilo’s kwijt te raken. Toen ze een tijdje terug een kennis tegenkwam, complimenteerde deze haar. Collins was op dat moment op haar dunst en ze vond dat ze er prachtig uitzag. Op het moment dat Collins haar probeerde uit te leggen dat ze er zo uitzag voor een rol in een film, wilde de kennis daar niets van weten: ‘I want to know what you’re doing, you look great!’, zei ze. Later vertelde de verbaasde actrice het verhaal aan haar moeder: ‘That is why the problem exists’.

Ultra-mager nog steeds ideaalbeeld
Blijkbaar is ultra-mager in onze maatschappij inderdaad nog steeds het ideaalbeeld. Wanneer iemand dus door ziekte, tegenslag of een andere reden te veel afvalt, is de kans groot dat deze persoon van iedereen te horen krijgt hoe goed hij of zij eruitziet. Dat is geen gezond signaal. Gelukkig waren er ook tijdschriften die weigerden om foto’s te plaatsen van de dunne actrice, ook al wisten ze dat het voor een film was. Dat is in ieder geval een stap in de goede richting.

To The Bone is vanaf 14 juli te zien op Netflix.

Datum: 04/07/2017
Bron

Reageer reacties (0)
LEES MEER...