SP stelt vragen over aanklacht tabaksindustrie

SP stelt vragen over aanklacht tabaksindustrie SP-kamerlid Henk van Gerven diende gisteren Kamervragen in bij de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aan de minister van Economische zaken over de aanklacht tegen de tabaksindustrie.

Hij vroeg onder meer hun mening over de aangifte van de Stichting Rookpreventie Jeugd en over het feit dat filtersigaretten lasergestuurde gaatjes bevatten die ervoor zorgen dat je meer rook binnenkrijgt dan bij de producttests van het RIVM.

Een paar weken geleden deed advocaat Bénédicte Ficq  namens Stichting Rookpreventie Jeugd, longkankerpatiënte Anne Marie van Veen (haar verhaal was te lezen in de afgelopen Lef uitgave) en COPD-patiënte Lia Breed aangifte tegen de vier grootste tabaksproducten in Nederland. Onder meer voor poging tot moord, mishandeling en valsheid in geschriften.  In een aflevering van Pauw vertelt Ficq dat deze fabrikanten niet alleen een verslavend product op de markt brengen, ze zegt ook dat de tabaksindustrie ‘een product heeft gemaakt waarin op de meest ingenieuze manier allerlei verrassingen in verpakt zijn om de verslaving te verhevigen en om er moeilijk vanaf te komen’.

Klik hier om alle gestelde vragen van Van Gerven te lezen.

Datum: 11/10/2016

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...