Speciale pas voor FASD-patiënt

Deze week is de eerste FASD-pas uitgereikt. De pas is bedoeld voor mensen met Foetaal Alcohol Syndroom (FASD), die hersenschade hebben omdat hun moeder tijdens de zwangerschap alcohol dronk. Het initiatief van de FAS-stichting zou mensen met FASD moeten helpen in lastige situaties.

Mensen met een hersenbeschadiging door FASD kunnen onder andere last hebben van geheugenproblemen, aandachtstekorten en snel overprikkeld raken. Deze klachten kunnen problemen opleveren in bijvoorbeeld gesprekken met instanties als het UWV of de politie. Door de druk in zulke situaties kan iemand met FASD zich niet altijd goed uitdrukken. Nu kan de FASD-pas in die situaties getoond worden.

Op de website van de FAS-stichting staat wat je moet doen als iemand je de pas laat zien: laat hem of haar even tot rust komen, stel geen al te ingewikkelde vragen en bel de begeleider, wiens nummer op het pasje staat. Naast de praktische toepassing hoopt de FAS-stichting dat er op deze manier meer bekendheid voor FASD kan komen, wat hopelijk ook tot meer begrip zal leiden.

Datum: 11/05/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...