Star Wars prinses Carrie Fisher overleden (60)

Actrice Carrie Fisher is op 27 december overleden in een ziekenhuis in Los Angeles aan de gevolgen van een hartstilstand. Fisher, bekend als prinses Leia van vier Star Wars films, kreeg op 23 december een hartstilstand.

De in Beverly Hills geboren vrouw staat naast haar acteerwerk en boeken ook bekend als verslaafde in herstel. In haar boek Wishful Drinking vertelt Fisher over haar verslaving aan LSD, alcohol en cocaïne. Volgens bronnen zou de hartstilstand mogelijk te maken kunnen hebben met een terugval, maar dat is niet zeker. Naast de drugsverslaving die ze had, leed ze ook aan een depressie en een bipolaire stoornis. Ze geeft in een interview aan dat ze zich hier niet voor schaamt, maar er juist trots op is. ‘Er wordt heel veel van je verwacht en het vergt heel veel van je als je een bipolaire stoornis hebt. Daar heb je meer uithoudingsvermogen en moed voor nodig dan anderen’.  

Hoewel ze regelmatig negatief in het nieuws kwam, blijkt het een sterke vrouw te zijn die naast haar showbizz leven een rol als alleenstaande moeder vervulde. Fisher krijgt in 1992 een dochter met Brian Lourd. Niet lang na de geboorte komt Brian uit de kast en staat Fisher er alleen voor. Ze richt zich vanaf dat moment meer op schrijven en het opvoeden van haar kind dan acteren. Voor haar schrijfwerk krijgt ze veel erkenning. Zo wordt ze een veelgevraagde scriptdokter, die de scripts van onder andere Lethal Waepon3, Hook, Sisteract  en Sisteract 2 onder handen neemt.

Omdat de opnames voor de nieuwe Star Wars film al opgenomen zijn, is Fisher wel nog te zien op het witte doek in Episode VIII . De actrice had nog een contract voor de Star Wars film XI waarvan de opnames in 2018 zouden beginnen.

Datum: 28/12/2016

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...