Stoptober-app geeft steuntje in de rug

In de Appstore kun je vanaf nu de Stoptober-app 2016 downloaden. Deze app geeft mensen extra hulp bij het stoppen met roken tijdens de 28-dagen-challenge, Stoptober.

In de applicatie staan tips, adviezen, links en voordelen van niet roken. Het uitgangspunt is dat je met de app alles tot je beschikking hebt om de maand oktober zonder sigaretten door te komen. Verder kun je zien wat je bespaart als je niet rookt en kun je badges winnen als je doelen behaalt. Zit je even in een dipje en krijg je de neiging een sigaret op te steken? Dan is er een speciale Noodhulp-functie, die je op verzoek motiverende video’s, succesverhalen en andere tips geeft.

Stoptober is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, KWF Kankerbestrijding, Hartstichting en andere gezondheidsorganisaties. In 28 dagen in oktober stop je met roken. Volgens Stoptober zouden deze periode lang genoeg zijn om te kunnen ervaren wat de positieve gevolgen zijn van niet roken; de meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan voorbij. Bovendien zou je samen met anderen beter in staat zijn het stoppen vol te houden.

Vorig jaar was de Stoptober-app 2015 al beschikbaar in de Appstore. Je kan de nieuwe versie alleen gebruiken als je bent geregistreerd op de website van Stoptober. Je krijgt dan een code om de app te activeren.

Datum: 29/09/2016

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...