Strenge voorwaarden bij wietproef

Er worden strenge voorwaarden ingezet bij het experiment met staatswiet dat in 2021 van start gaat. Door de proef mag zeker niet het beeld ontstaan dat de overheid cannabisgebruik stimuleert. Dit schrijven Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, en Ferd Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, in een brief aan de Tweede Kamer.

In het experiment wordt wiet geteeld en aan coffeeshops geleverd door de staat. Hierbij komen er verplichte waarschuwingsboodschappen op de verpakkingen. In de verpakkingen komen bijsluiters met waarschuwende teksten. Al het personeel in de coffeeshops moet verplicht op cursus zodat verslaving snel herkend kan worden. Ook moet het personeel de gebruikers op gevaren wijzen en doorsturen naar hulpverlening als dit nodig is. Daarnaast komt er in alle coffeeshops voorlichtingsmateriaal over de gevaren van drugs te liggen.

Tien gemeenten willen aan het experiment meedoen. Het doel is om te onderzoeken of en hoe op kwaliteit gecontroleerde wiet aan coffeeshops kan worden geleverd. De effecten op criminaliteit, veiligheid, overlast en volksgezondheid worden dan bekeken.  

30-10-2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...