‘Systeemtherapie tijdens afkicken lijkt op method acting’

Acteur Shia LaBeouf is negen maanden nuchter na zijn behandeling van alcoholisme. Volgens de acteur heeft de therapie veel weg van method acting.

Dat vertelde LaBeouf aan de New York Post tijdens het Tribeca Film Festival. Method acting is een vorm van acteren waarbij de acteur zich zo goed mogelijk in zijn personage moet inleven. Tijdens de behandeling worden herstellenden gevraagd om een familielid van iemand te vertolken. Op deze manier wordt een familiesysteem nagebootst, wat kan helpen bij het herstel van de betrokken persoon.

Shia Lebouf werd in 2014 aangeklaagd wegens wanordelijk gedrag en intimidatie, onder invloed van alcohol. Hij veroorzaakte onrust tijdens een voorstelling van de musical Cabaret waarin hij ook een rol speelde. LaBeouf riep de acteurs bijeen op het podium, schold erop los, rookte sigaretten en betastte een van zijn collega’s. De Transformers-acteur bekende schuld en liet zich behandelen voor zijn alcoholisme om de aanklachten te laten vervallen.

In 2008 werd de acteur beschuldigd van rijden onder invloed. LaBeouf was betrokken bij een auto-ongeluk, waarvan hij geen schuld had maar waarbij hij wel een alcoholtest weigerde.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...