Terugkijktip: Pauw met aanklacht tabaksindustrie en verslavingszorg.

In Pauw was gisteren onder meer Bénédicte Ficq te gast. Ze klaagde de tabaksindustrie aan. Daarnaast vertelde Anita Witzier over hoe zij in het tweede seizoen van Anita wordt opgenomen in de wereld van de verslavingszorg duikt.

Advocaat Bénédicte Ficq deed gister namens drie cliënten aangifte bij het Openbaar Ministerie. Ze klaagde de vier grootste tabaksproducenten aan. Onder meer voor poging tot moord, mishandeling en valsheid in geschriften. Ficq vertelt in Pauw dat deze fabrikanten niet alleen een verslavend product op de markt brengen, ze zegt ook dat de tabaksindustrie ‘een product heeft gemaakt waarin op de meest ingenieuze manier allerlei verrassingen in verpakt zijn om de verslaving te verhevigen en om er moeilijk vanaf te komen’.

Ook was presentatrice Anita Witzier samen met Marjolein, die kampte met een alcoholverslaving, te gast. In het tweede seizoen van Anita wordt opgenomen loopt Anita Witzier een aantal maanden mee met cliënten, behandelaars en verpleegkundigen binnen en buiten de verslavingskliniek.

Klik hier om de interviews met de gasten terug te kijken.

Datum: 30/09/2016

Reageer reacties (0)
LEES MEER...