Vakbonden willen alcoholverbod op Schiphol

Pilotenvakbonden pleiten voor een alcoholverbod op Schiphol. Piloten zijn het spuugzat dat dronken passagiers wangedrag vertonen aan boord. Ook moet er een zwarte lijst komen met passagiers die zich misdragen.

De pilotenvakbond VNV en FNV Cabine vinden dat Schiphol meer moet doen aan alcoholpreventie op de luchthaven. Volgens Telegraaf zouden dronken jongeren veel overlast veroorzaken. De jongeren hebben seks aan boord, urineren in de gangpaden en roken aan boord. Het veroorzaken van overlast ging meestal gepaard met alcohol of drugs.

De lastige passagiers volgen de aanwijzingen van het persoon niet op van het personeel, wat vaak uitloopt in scheldpartijen of agressief gedrag. De passagiers die zich dusdanig misdragen moeten op zwarte lijst komen. Vliegmaatschappijen zouden reizigers die op die zwarte lijst staan, moeten kunnen weigeren aan boord.

Wangedrag
De pilotenvakbonden komen met dit voorstel nadat de cijfers bekend zijn gemaakt door de Inspectie voor Leefomgeving en Transport. Vorig jaar waren er 985 meldingen van passagiers die zich niet gedroegen. Dit is een toename van 265 vergeleken het jaar ervoor. In sommige gevallen zorgt het gedrag van de passagiers ervoor dat een vlucht een tussenlanding moet maken. Soms moest het vliegtuig zelfs omkeren.

04/04/2017

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...