Met de komst van de e-sigaretten steeg de beurskoers van de tabaksindustrie. Dat betekent dat aandelen in de tabaksindustrie voor meer geld kunnen worden verkocht dan eerst. De daling die de koers eerst maakte is door de toenemende populariteit van vapes in 2022 omgekeerd.

Tijdens de coronapandemie nam het aantal beleggingen in de tabaksindustrie af. Investeerders dachten dat mensen meer op hun gezondheid zouden letten tijdens de pandemie. Met de opmars van e-sigaretten – en dan vooral de vapes met smaakjes – blijkt de tabaksindustrie weer populairder te worden. Tabaksproducent Phillip Morris, bekend van onder andere Marlboro, steeg bijvoorbeeld met negen procent in de beurskoersen.

Geen vapes met aardbeiensmaak meer
In het kader van preventie maakte de overheid vapes met een smaakje verboden vanaf begin dit jaar. Alleen vapes met tabakssmaak mogen nog verkocht worden. Producenten van de vapes krijgen tot 1 juli 2023 de tijd om zich aan te passen aan die regels. Tot dusver heeft dit geen effect gehad op de beurskoers. Of dit verbod effect heeft op de beurskoers, is niet duidelijk.  

Reageer reacties (0)
LEES MEER...