In het Verenigd Koninkrijk start in mei de GambleAware week als onderdeel van het bevorderen van verantwoord gokken. Het initiatief van de Association of British Bookmakers (ABB) wordt uitgerold door het hele land met als doel om spelers niet door te laten schieten in hun speelgedrag.

Spelers worden aangemoedigd hun eigen grenzen scherp in de gaten te houden en daar niet overheen te gaan. Gokbedrijven verspreiden daarom posters en folders en risicospelers worden in de gokhallen aangespoord om naar de website te gaan van GambleAware voor meer informatie over hun eventuele gokprobleem. Ook online gokaanbieders informeren extra op hun websites over de risico’s van gokken. Paul Darling is directeur van ABB en blij met deze ‘stap vooruit richting verantwoord spelen’. Hij zegt daarover: ‘Onze taak is om de consument te informeren en te waarschuwen. We doen er alles aan om hen zo veel mogelijk te beschermen.’

Het volgende nummer van Lef zal volledig in het teken staan van gokken en gamen. In deze thema-editie lees je onder andere alles over het toekomstige gokbeleid (en het preventiegedeelte daarvan) in Nederland.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...