Vermindering hulpvragen bij eetstoornissen door corona

Mensen die kampen met een eetstoornis, vragen door de coronacrisis nauwelijks om hulp. Het aantal mensen dat zich aanmeldde voor hulp daalde in de eerste maand van de lockdown met 75 procent.

Zij durven zich, volgens het centrum voor eetstoornissen Human Concern, niet te melden bij de huisarts uit angst voor besmetting. De sociale isolatie zonder goede hulp kan de ziekte en gevoelens van depressiviteit juist verergeren.

Wachtlijsten
Normaal melden zich 150 tot 200 mensen per maand voor een behandeling bij Human Concern, in de eerste maand van de lockdown waren dat er slechts 50. Deze daling van 75 procent komt overeen met de daling van hulpvragen in de ggz, sinds het begin van de coronacrisis.
Doordat het aantal aanmeldingen nu zo laag blijft, is de kans groot dat er na de crisis een overloop van aanmeldingen voor hulp volgt, waardoor wachtlijsten gaan ontstaan. 

 

Reageer reacties (2)

Peter Zaal Futura Esperanza(22. april 2020)

Ik schrik enorm van dit soort berichten. Laat iedereen op zijn minst telefonisch of per cgact contact opnemen met hulpverleners. De schade wordt alleen maar groter door niets te doen. Er is zoveel mogelijk nog. Zo heb ik een gratis teelfonisch spreekuur. Elke dag van 20.00 tot 21. 00 uur. 075-7200888. Maak er gebruik van alsjeblieft. 

www.99gram.nl(24. april 2020)

Ben je een jongere tussen 14 en 24 jaar dan kun je je aanmelden voor online je behandeling voor eetproblemen bij 99gram.nl

LEES MEER...