De nieuwe Lef ligt in de winkel!
Mensen die kampen met een eetstoornis, vragen door de coronacrisis nauwelijks om hulp. Het aantal mensen dat zich aanmeldde voor hulp daalde in de eerste maand van de lockdown met 75 procent.
Zij durven zich, volgens het centrum voor eetstoornissen Human Concern, niet te melden bij de huisarts uit angst voor besmetting. De sociale isolatie zonder goede hulp kan de ziekte en gevoelens van depressiviteit juist verergeren.WachtlijstenNormaal melden zich 150 tot 200 mensen per maand voor een behandeling bij Human Concern, in de eerste maand van de lockdown waren dat er slechts 50. Deze daling van 75 procent komt overeen met de daling van hulpvragen in de ggz, sinds het begin van de coronacrisis.Doordat het aantal aanmeldingen nu zo laag blijft, is de kans groot dat er na de crisis een overloop van aanmeldingen voor hulp volgt, waardoor wachtlijsten gaan ontstaan.
Peter Zaal Futura Esperanza(22. april 2020)
Ik schrik enorm van dit soort berichten. Laat iedereen op zijn minst telefonisch of per cgact contact opnemen met hulpverleners. De schade wordt alleen maar groter door niets te doen. Er is zoveel mogelijk nog. Zo heb ik een gratis teelfonisch spreekuur. Elke dag van 20.00 tot 21. 00 uur. 075-7200888. Maak er gebruik van alsjeblieft.
www.99gram.nl(24. april 2020)
Ben je een jongere tussen 14 en 24 jaar dan kun je je aanmelden voor online je behandeling voor eetproblemen bij 99gram.nl
De zomervakantie is in volle gang. Voor de meeste mensen zijn dat dé weken in het jaar waar vol verwachting naar toe wordt geleefd. Rust, plezier, gezellligheid en genieten zijn de hoofdthema's. Doen waar je zin in hebt en loslaten waar je geen zin in hebt. Al heeft Corona er wel een klein stokje voor gestoken.
De ‘zombie drug’, een mix tussen fentanyl en het verdovingsmiddel voor vee xylazine, wordt door het Witte Huis bestempeld als een ernstige bedreiging voor de samenleving. De drug is in opkomst in Amerika en zou meer verslavend en dodelijker zijn dan andere middelen.
De meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat post- en pakketbedrijven strenger moeten controleren op drugs die via pakketten worden verstuurd. Dit zou in samenwerking moeten met het kabinet.