Verslavingszorg steunt wietregulatiewet

Het Netwerk Verslavingszorg spreekt zich in een brief aan de Eerste Kamer voor het eerst uit voor de nieuwe wietwet. De aanpassing aan de Opiumwet wordt binnenkort behandeld in de Eerste Kamer. De nieuwe wet moet de ‘achterdeur’ van de coffeeshop gaan reguleren.

Volgens de nieuwe wet blijft productie strafbaar voor niet-gecontroleerde telers. Het is de bedoeling dat coffeeshophouders alle wiet gaan kopen bij telers die wel gecontroleerd en goedgekeurd zijn. Het Netwerk Verslavingszorg kan zich hierin vinden. ‘Het is goed om te laten horen dat wij er op deze manier over denken’, zegt Floor van Bakkum, teammanager preventie van Jellinek, tegen BNR. ‘Er is op dit moment totaal geen controle over het product dat een consument in een coffeeshop koopt. Wij vinden dat dit gewoon een keer goed geregeld moet worden.’

De wet, een initiatief van D66, werd in februari met een krappe meerderheid aangenomen. Nu moet de Eerste Kamer er haar goedkeuring nog aan geven. Dit wordt vermoedelijk over de kabinetsformatie heen getild. Als dat niet gebeurt, wordt het spannend: er is geen meerderheid in de Eerste Kamer vóór de wet.

Datum: 10/04/2017

Reageer reacties (1)

Jac(12. april 2017)

Het probleem zit niet in de achterdeur maar in de voordeur, als die gesloten wordt is het probleem van D66  waar Jellinek voor pleit opgelost.

Wat kunnen ouders nog zeggen tegen hun kinderen over de nare gevolgen van drugsgebruik  als de overheid drugs gaat telen.

 

LEES MEER...