Nederlandse voetbalclubs helpen vanaf september supporters die kampen met overgewicht. Dit initiatief is gebaseerd op het ‘Football Fans in Training’ programma van de Schotse Premier League.

PSV, Vitesse, ADO Den Haag en FC Groningen starten na de zomer met het nieuwe leefstijlprogramma van 12 weken: Eurofit. Met hun mannelijke supporters tussen de 30 en 65 jaar zal er wekelijks gesport worden bij de club. De focus ligt op meer bewegen en gezonder eten. Er is een onderzoek van het VU medisch centrum aan gekoppeld. In dit onderzoek wordt er gekeken naar de effecten van het leefstijlprogramma. Het is een wetenschappelijk onderzoek en daarom moeten de deelnemers een BMI-waarde van minimaal 27 hebben.

Vanaf september start leefstijlprogramma in Nederland, maar ook Engeland, Noorwegen en Portugal draaien mee. In elk land zijn zowel betaalde voetbalclubs als universitaire medische centra aan het programma verbonden. Clubs die mee doen zijn onder andere Arsenal, Everton, Manchester City, Benfica en Vålerenga IF.

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...