Vroeg drinken, eerder dood

Wie zijn eerste glas alcohol drinkt voor hij vijftien jaar is, zou meer risico lopen op vroegtijdig overlijden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de University of Florida, dat gepubliceerd werd in 'Drug and alcohol dependence'.

Voor het onderzoek werden gegevens van een onderzoek uit 1981 gebruikt, waarbij 14.848 volwassenen waren ondervraagd over hun alcoholgebruik. Deze gegevens werden vergeleken met informatie uit de National Death Index, om te kijken wie van de deelnemers overleden was, en wanneer. Hieruit zou blijken dat mensen die voor hun vijftiende voor het eerst dronken waren geweest, een 23 procent groter risico lopen op vroegtijdig overlijden.

Dokter Hu, de hoofdonderzoeker, geeft aan dat er meer onderzoek nodig is naar wat hierachter zit maar heeft wel een vermoeden: 'Mensen die vroeg beginnen met drinken worden later vaak problematische alcoholgebruikers, laten zich eerder in met ander ongezond gedrag als roken en nemen door alcohol vaak eerder onverstandige beslissingen als vechten of onveilige seks.'

Datum: 10/07/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...