Wiet in Canada legaal

Na Uruguay is Canada het tweede land ter wereld waar wiet legaal is. In juni stemde een ruime meerderheid van de senaat van Canada voor deze nieuwe wet.

De afgelopen jaren werd privégebruik goedgekeurd, net als hier in Nederland, maar nu is het helemaal vrijgegeven. De regering-Trudeau zegt dat ze met de legalisering tegemoetkomen aan de wens van de Canadese bevolking.

Voorbereidingen
Er was een actieve lobby van wietgebruikers en er gingen steeds meer stemmen op voor de legalisering. Vanaf juni was het land bezig met voorbereiding van de nieuwe wet. Vijftien miljoen huishoudens kregen informatie toegestuurd over de legalisering. Ook waren er verschillende informatiecampagnes om burgers op de hoogte te stellen.

Inhoud nieuwe wet
In de nieuwe wet staat onder andere hoe de drug geteeld, gedistribueerd en verkocht mag worden. Volwassenen mogen maximaal 30 gram gedroogde cannabis bij zich hebben in de openbare ruimte. Als iemand meer bij zich heeft, is hij strafbaar. Ook het doorverkopen van de drug blijft met de nieuwe wet verboden, tenzij het een officieel verkooppunt is. Telers moeten dan een vergunning van het ministerie van Gezondheidszorg hebben.

17/10/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...