Ziekenhuis Newcastle handen vol aan binge drinkers

Meer dan twee derde van de patiënten die ziekenhuizen in Newcastle in het weekend ontvangen, belanden daar door de gevolgen van overmatig alcoholgebruik. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Newcastle.

Gezondheidsonderzoeker Kathryn Parkinson onderzocht de medische dossiers van een lokaal ziekenhuis. Daaruit bleek dat alle alcoholgerelateerde bezoeken tussen 2012 en 2013 schommelde rond de 15,2 procent. In de weekenden steeg dit percentage enorm: in een gemiddeld weekend bestond maar liefst 70 procent van de patiënten uit personen die door overmatig alcoholgebruik in het ziekenhuis belandden. Het grootste deel hiervan bestond uit  jonge mannen van buiten de stad. Volgens Parkinson is traumatisch letsel het meest voorkomende probleem in de weekenden. 

Er wordt nagedacht over het idee om psychiatrisch personeel in te schakelen bij zulke gevallen om mensen met een depressie of alcoholverslaving te helpen. Er zouden dan korte interventies worden gehouden om deze mensen te helpen, dit zou op lange termijn geld besparen. Het ziekenhuis is namelijk elk jaar zo’n 1 miljoen pond kwijt aan het behandelen van alcoholgerelateerde gevallen.

Adviseur en spoedeisende hulp consultant van het Musgrove Park ziekenhuis Clifford Mann uit in een opiniestuk zijn duidelijke mening over de oorzaak van het aantal binge drinkers: ‘Het grootste probleem is dat alcohol overal verkrijgbaar is en het is ook nog eens veel te goedkoop. De prijzen van alcohol moeten worden verhoogd.’

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...