Zoektocht naar notulen alcoholbeleid

De auditdienst van het Rijk gaat onderzoek doen naar de verdwenen notulen van een vergadering over het alcoholbeleid voor de jeugd op het ministerie van Volksgezondheid.

Het gaat om notulen van een overleg  in 2014 tussen ambtenaren en het CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel), waarin onder meer Bacardi, Heineken, Bols en Albert Heijn vertegenwoordigd zijn. Op de vergaderagenda stond een apparaatje waarmee winkels kunnen controleren of jongeren oud genoeg zijn drank of sigaretten te kopen. Een bladzijde met notulen is terecht, de tweede niet.

Ageviewer, de bedenker van het apparaat, denkt dat tijdens het overleg is besproken dat het hulpmiddel geweerd moet worden. Het zou gaan om een verboden kartelafspraak. Om dit te controleren, wil hij de documenten zien. Aangezien deze weg zijn, staat hij met lege handelen.

In de Tweede Kamer werd vandaag over de kwestie gesproken. Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid baalt van de verdwenen pagina. Voor zover hij weet is tijdens de vergadering niets onoorbaars gebeurd. Op verzoek van GroenLinks zet hij de auditdienst van het Rijk in die probeert de notulen te vinden.

Datum: 07/09/2016

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...