Jack Wubben

alcohol is een drug

4 dagen geleden  - ‘Wij drinke, drinke, drinke. Totteme zinke, zinke, zinke. Beter zat dan stapelge-e-k. En als er bier is en ouweklare. Dan hebben wij nog geen gebrek!’

Lees verder >

Tattoo

vorige maand  - Teruggekomen van verlof laat hij vol trots zijn nieuwe tattoo zien. Op de knokkels van zijn rechterhand staat BRAIN.

Lees verder >

Successen

2 maanden geleden  - ‘Jack!!!!... Jack!!!!!’, klonk het luid door het drukke winkelcentrum. Een winkelcentrumbezoek op zaterdagmiddag is voor mij nooit een geliefde bezigheid, maar het moest: ik was een essentiële boodschap vergeten.

Lees verder >

de cel

3 maanden geleden  - Toen ik nog in de gevangenis werkte, probeerde ik met zoveel mogelijk gedetineerden contact te leggen. Alvorens hun cel te betreden doe ik het gordijntje voor het luikje opzij en observeer ik de situatie kort. Ik zet voor mijn eigen veiligheid mijn voet dwars tegen de deur en tik met mijn sleutels tweemaal op de klink. Ik open de deur en vraag of ik de cel mag betreden.

Lees verder >

Dieren

4 maanden geleden  - Het valt mij op dat veel gedetineerden, en zeker de verslaafden, veel meer van dieren dan van mensen houden.

Lees verder >

Voornemens

5 maanden geleden  - Na de lijstjes volgen steevast de voornemens! Bij de training ‘Sociaal Netwerk’ - aangeboden in de gevangenis - staat (de naam zegt het al) het netwerk centraal. Door verslavingen zijn vrienden, vriendinnen, broers, zussen, vaders, moeders en zelfs de kinderen vaak ver uit beeld.

Lees verder >
LEES MEER...