Jack Wubben

Luxe hotel

5 dagen geleden  - Ik ben stom geweest. Ik heb door mijn verslaving iets gedaan waardoor ik moet zitten. Ik neem alle verantwoordelijkheid op me en vind het heel terecht. Gelukkig is ‘zitten’ in Nederland, volgens onze toekomstige minister-president, een all-inclusive gebeuren in een luxe hotel. Dat wordt genieten!

Lees verder >

Spiegel van de samenleving

vorige maand  - Na 137 explosies is wethouder Karremans uit Rotterdam het zat. Op grote billboards verwijt hij drugsgebruikers medeplichtig te zijn aan het aantal bommen en geweldsexplosies die de stad teisteren. ‘Jouw lijntje, zijn liquidatie’ of ‘Jouw drugsgebruik blaast portieken op’ wijzen op oorzaak en gevolg.

Lees verder >

inleven

2 maanden geleden  - Onlangs bood ik me bij Avans Hogeschool aan om studenten van de minor ‘Gedwongen kader’ deelgenoot te maken van mijn ervaringen. Voelde ik wat voor de rol van acteur om bijvoorbeeld een oudere verslaafde gevangene of eigenwijze buurtbewoner te spelen? Zodat de studenten hun gesprekstechniek konden oefenen, was hun reactie. Leuk leek me dat.

Lees verder >

Beschaving

4 maanden geleden  - Op een feestje aanbeland met rondom mij heen veel onbekende mensen werd ik aangesproken door een jongeman. ‘Zeg, jij werkt toch in de gevangenis?’ vroeg hij. ‘Ja’ antwoorde ik, al lichtelijk op mijn hoede.

Lees verder >

Arbeidsvreugd

5 maanden geleden  - In de gevangenis worden lassers, houtbewerkers en heftruckchauffeurs opgeleid maar het merendeel maakt nog steeds knijpers.

Lees verder >

alcohol is een drug

6 maanden geleden  - ‘Wij drinke, drinke, drinke. Totteme zinke, zinke, zinke. Beter zat dan stapelge-e-k. En als er bier is en ouweklare. Dan hebben wij nog geen gebrek!’

Lees verder >
LEES MEER...