Lovato gaat verslaafde fans helpen: ‘Ze moeten weten dat ik er voor ze ben’

Zangeres Demi Lovato gaat voorafgaand aan haar shows groepstherapie geven. Ze wil fans met psychische problemen helpen en het stigma doorbreken. Dat vertelde ze toen ze te gast was bij het televisieprogramma Good Morning America.

Lovato zal voor aanvang van haar shows een speech laten geven door een inspirerend persoon. Daarna gaat ze, in samenwerking met gezondheidsorganisatie CAST Centers, groepstherapie aanbieden aan haar publiek. De 25-jarige was zelf in behandeling bij de organisatie voor haar verslavingen. Ze is vastberaden over het laten verdwijnen van het stigma: ‘Er zijn zoveel mensen die hiermee kampen dat het juist bespreekbaar moet zijn.’ De fans betalen voor hun concertkaartjes, maar de therapie kost ze geen cent extra. Hoe de groepssessies vormgegeven gaan worden, is nog niet bekend.

Trots en in herstel
De zangeres maakt zich al jaren sterk voor goede voorlichting rondom mentale gezondheidszorg. Zelf was ze in haar tienerjaren verslaafd aan alcohol en drugs en had ze boulimia en anorexia. Ze heeft meerdere malen openlijk gesproken over haar verslavingen en recent plaatste ze nog een foto op instagram hoe trots ze nu op haar lichaam en herstel is. ‘Ik weet hoe belangrijk het is om mijn platform te gebruiken om anderen te helpen. Het delen van mijn verhaal inspireert anderen hopelijk om ook goed te durven praten over hun geestelijke gezondheid. Ze moeten weten dat ze niet alleen staan en dat ik er voor ze ben.’

26/01/2018 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...