Voetbalclubs beboet voor alcohol schenken aan minderjarigen

Verschillende voetbalclubs in de gemeente Groningen hebben een boete ontvangen van 1400 euro, wegens het schenken van alcohol aan minderjarigen.

Groninger Boys is een van de clubs die een boete heeft ontvangen. Voorzitter Marcel Klunder was totaal verrast door de sanctie. ‘De uitleg was dat wij op zaterdag 23 november drank hadden geschonken aan minderjarigen. Twee ambtenaren komen binnen als het druk en hectisch is in de kantine. Vervolgens laten ze twee ‘achttien-minners’ binnenkomen die ouder lijken en die laten ze bier bestellen’, vertelt Klunder. De medewerker achter de bar heeft niet om een identiteitskaart gevraagd. Hij is met zijn werkzaamheden gestopt.

In beroep
Klunder is het oneens met de hoge boete. ‘Dit bedrag is te vergelijken met een netto kantineomzet van een maand. Shirtjes aanschaffen voor de jeugd zit er nu niet meer in. Daar moeten we nu een jaar mee wachten.’

De voetbalvereniging gaat in beroep. ‘We hebben de boete nog niet binnen. Het bezwaarschrift moet nog geschreven worden, maar we gaan zeker weten een jurist raadplegen. Ik vind dit gewoon uitlokking’, zegt Klunder.

Het is niet bekend welke andere clubs een boete hebben gekregen.

Datum: 10-12-2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...