Een 45-jarige man uit Utrecht die werkzaam was als apotheker blijkt aan het hoofd te staan van een criminele drugsfamilie. Hij is veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf waarvan vier voorwaardelijk.

Faghr A. uit Baarn heeft vanuit zijn apotheek in Baarn geneesmiddelen verduisterd en illegaal doorverkocht. Verder maakte A. deel uit van een criminele drugsorganisatie met zijn vader en drie broers. Samen met een medeverdachte en een broer, reisde hij naar Spanje om daar hennepplantages op te zetten. De softdrugs werden verkocht in het eetcafé van de familie in Utrecht.

Onderzoek
In 2015 startte het onderzoek naar de groep na een melding aan de politie. Op 9 februari 2016 viel de politie het eetcafé Salaam aan de Kanaalstraat en diverse woningen binnen. Er werden drugs gevonden en een groot geldbedrag. De reden dat er pas vier jaar na aanhouding een uitspraak komt, ligt onder andere aan het feit dat er uitvoerig onderzoek nodig was. Naast zijn gevangenisstraf, mag hij de komende twee jaar en acht maanden niet aan het werk als apotheker.

Datum: 14-01-2020

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...