Bol.com stopt per direct met het aanbieden van alcohol via hun website. Dit meldde Trouw gisteren. Volgens een reactie die de woordvoerder gaf aan het dagblad is dit omdat de alcoholcontrole onvoldoende wordt uitgevoerd. Doordat de alcoholhoudende dranken mogelijk in handen komen van minderjarigen stopt de webwinkel (voor nu) met de verkoop.

Sinds oktober 2018 kon je alcohol bestellen via bol.com. Bij afgifte van het bestelde product zou de klant gecontroleerd worden op leeftijd. Deze controle werd echter niet goed genoeg uitgevoerd, bleek uit onderzoek van bureau Nuchter. Dit kenniscentrum doet onderzoek naar de naleving van de leeftijdsgrens bij producten zoals alcohol. Bol.com zegt in gesprek te zijn met de bedrijven die drank aanbieden op hun webshop.

De alcoholcontrole van Bol.com kwam al eerder in opspraak. In november 2018 liet vlogger Sven van der Meulen (toen 22) op zes verschillende momenten alcohol bij hem thuisbezorgen. Volgens de alcoholrichtlijn NIX18 die wordt gehanteerd zou de bezorger de leeftijd van consumenten tot 25 jaar moeten controleren. Dit gebeurde echter maar twee van de vijf keer. De zesde keer liet Vermeulen een toen 15-jarig familielid de drank in ontvangst nemen; naar zijn leeftijd werd niet gevraagd. Bol.com reageerde destijds geschokt op de steekproef van de vlogger. ‘Als wij er geen vertrouwen in hebben dat een verbetering kan plaatsvinden, dan kunnen we besluiten de samenwerking te stoppen’, vertelde een woordvoerder destijds in het AD.

8-9-2020

Reageer reacties (1)

esWoKECfywIcBl(15. september 2020)

EPckAruNBvVgFzxK

LEES MEER...