Instagramaccount inspireert jongeren om alcoholvrij te leven

Esther ten Hove (29) werkt in de evenementenbranche, waar een hoop gedronken wordt. Dat was voor haar altijd een uitdaging, maar nu niet meer. Vier jaar geleden is ze gestopt met drinken. Met haar Instagram pagina @soberinlife hoopt ze nu ook andere jonge mensen te inspireren.

Wat was je motivatie voor Sober In Life?

Vier jaar geleden begon mijn zoektocht naar een alcoholvrij leven. Ik was echt verslaafd en ik moest stoppen. Het was een drama, ik wilde niet stoppen. Verdovende middelen waren voor mij een soort uitweg. Als ik dronk werd ik altijd dronken. Dit was toen heel moeilijk en ik was heel erg op zoek naar een rolmodel. Die vond ik niet op internet. Ik heb veel AA groepen bezocht en ben een paar keer teruggevallen. Acht maanden geleden wist ik dat ik een andere weg in moest slaan. Toen heb ik een coach gevonden en ging het de goede kant op. Nu ben ik overtuigd van het idee dat een sober leven zo fijn is. De antwoorden die je zoekt in alcohol vind je als je nuchter bent. Er zijn maar weinig hippe Instagram accounts die te maken hebben met dit onderwerp. Toen ben ik er zelf een begonnen. Binnen twee maanden had ik 1.500 volgers.

 

Wat wil je meegeven aan je volgers?

Ik wil een platform bieden voor mijn volgers. Hierop kunnen ze, ook anoniem, vragen aan mij stellen over mijn ervaringen. Ook neem ik filmpjes op met tips. Ik probeer mijn volgers te motiveren om nuchter te leven.  

 

Je hebt de hashtag zerohero in het leven geroepen. Hoe kwam je op het idee voor deze hashtag?

Mijn missie is om het sober leven wat meer van deze tijd te maken. Er zijn veel BN’ers die gestopt zijn met drinken, zoals presentator Koos van Plateringen. Als zij iets delen, heeft het meer impact. Wat ik zelf mooi vind aan de hashtag is dat het zegt dat je een held bent als je niet meer drinkt. Laten we het gewoon heel positief maken.

 

Waren er obstakels in je soberheid?

Ik was 25 toen ik stopte, ik schaamde mij om te moeten zeggen dat ik niet meer drink.Ik zat midden in het uitgaansleven en ik werkte in de horeca. Het was een hele grote stap om volledig te stoppen. Mijn werkomgeving is ook niet makkelijk. Ik werk in de evenementenbranche en ik moet ontzettend vaak uitleggen waarom ik niet drink. Toen ik stopte met roken kreeg ik alleen maar positieve reacties. Zodra ik zeg dat ik gestopt ben met drinken ben ik ineens ‘hartstikke ongezellig’.

 

Wat waren de reacties van je omgeving?

Mijn ouders hebben mij echt aangespoord om te stoppen. Mijn vrienden vonden helemaal stoppen wel heel heftig, maar ze zien nu wel dat ik er goed mee om ga en daar zijn ze erg trots op.

 

Wat hoop je nog te bereiken?

Ik wil met @soberinlife een community bouwen, die iedereen kan bezoeken. Ook zou ik nog een boek willen schrijven, vooral gericht op de dertigers. Zo kan ik nog meer mensen inspireren.

 

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...