Het CDA stelt voor om een minimumleeftijd in te stellen voor de verkoop van fastfood. Het idee, om het niet meer mogelijk te maken voor jonge kinderen en scholieren om fastfood te kopen, komt vanuit de denktank van de partij.

Volgens de partij is schade door ongezonde voeding zo groot, dat er ingegrepen moet worden. Eerst krijgen de fastfoodketens zelf de kans om hun aanbod gezonder te maken, maar als dat niet gebeurt, is een minimumleeftijd volgens de partij een goed idee. Daarnaast wil het CDA dat de menukaarten in het algemeen gezonder gaan worden. Er zouden eisen gesteld kunnen worden aan bepaalde ingrediënten, zoals suiker, verzadigd vet en zout in de gerechten. 

Invloed op gezin
Momenteel is ongezond eten makkelijker verkrijgbaar dan gezond eten. Met het instellen van de leeftijdsgrens wordt het de jeugd moeilijker gemaakt. Het rapport dat de denktank naar buiten bracht, gaat ervan uit dat de gezonde leefstijl van kinderen vervolgens over zal slaan op de rest van het gezin.

Tegenhouden
Maarten van Ooijen, Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, kondigde aan dat hij -op verzoek van gemeenten- wil gaan kijken of het juridisch mogelijk is om nieuwe fastfoodrestaurants tegen te houden. Hierbij wordt vooral gekeken naar plekken in de buurt van scholen.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...