Onderzoekers van twee Amerikaanse universiteiten hebben Facebookberichten geanalyseerd om mensen te herkennen die problematisch drinken.

Woorden waarvan de onderzoekers zeiden dat ze voorspelbaar waren voor problematisch drinken, gingen over feesten; bevatten vloekwoorden; werden niet volledig afgemaakt zoals het missen van de laatste letter; bevatten negatieve emoties. Uit dit taalgebruik kan impulsiviteit en sensatie zoeken opgemaakt worden. Taal die voorspelbaar was voor niet-problematisch drinken, gingen over het geloof, relaties en de toekomst. Dit taalgebruik kan overeenkomen met een heldere persoonlijke kijk en een groter ondersteuningsnetwerk.

Identificatie problematische drinkers
De mensen die meededen aan het onderzoek gaven zelf aan of ze problematische drinkers zijn of niet en werden daarmee ingedeeld in twee groepen. Een tool die taalgebruik in de context kan plaatsen, analyseerde vervolgens de Facebookberichten van de mensen. Deze tool was niet op de hoogte van de onderverdeling in twee groepen en was 75 procent nauwkeurig in het identificeren van problematische drinkers op basis van hun taalgebruik op Facebook.  

Eerder zijn er al onderzoeken geweest waarin Redditberichten bekeken werden om de opkomst van designerdrugs vast te stellen. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...