Het onderzoeksprogramma Preventie van Kansspelverslaving gaat dit jaar van start. Hiermee wordt er nieuwe kennis ontwikkeld die zal bijdragen aan de behandeling en preventie van kansspelverslaving en gokproblematiek.

Gezondheidsonderzoeksorganisatie ZonMw heeft in opdracht van de Kansspelautoriteit een onderzoeksprogramma opgesteld om de behandeling en preventie van gokverslaving en -problematiek te verbeteren. Het programma heeft een looptijd van drie jaar en zal in 2022 nog starten.

Doelstelling
Vooraf aan dit onderzoeksprogramma deed Trimbos-instituut literatuuronderzoek om te bepalen welke informatie er al bekend is en welke onderzoeken er nog nodig zijn. Aan de hand hiervan stelde het instituut een doelstelling op voor het onderzoeksprogramma. Naast het vergaren van nieuwe kennis dient de impact hiervan op de preventie- en behandelpraktijk te versterken en moet de samenwerking in het wereldwijde onderzoek naar kansspelverslaving bevorderd worden.

Voorstel
Het Trimbos-instituut heeft voorgesteld om binnen het programma onder andere onderzoek te doen naar de (online) omgeving en de ontwerpen van gokwebsites. Dit is belangrijk volgens het instituut, aangezien dit een rol speelt bij het ontstaan van gokproblematiek. Daarnaast wil het instituut dat de preventie en interventies bij gokkers geprofessionaliseerd worden. Dit is mogelijk met behulp van de kennis die tijdens het onderzoeksprogramma wordt opgedaan.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...