Website uwkindenuitgaansdrugs.nl gelanceerd

Martin van Rijn, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, lanceerde vandaag tijdens het Alcohol en Drugs Congres, de website uwkindenuitgaansdrugs.nl. Het ministerie van VWS had het Trimbos instituut opdracht gegeven de website te ontwerpen.

De website is bedoeld als informatiebron voor ouders. Ze kunnen de site gebruiken als ondersteuning bij het opvoeden van hun kind(eren) als het gaat om drugs. De site bied tips en informatie met tekst, beeld en film. Ouders, jongeren en experts hebben meegewerkt aan het ontwikkelen van uwkindenuitgaansdrugs.nl

Aansluiting

De nieuwe website sluit aan bij de reeds bestaande serie websites van ‘Hoe pak jij dat aan?’. Deze sites bieden ouders de kans om informatie te vinden over onder andere roken, drinken blowen en seks. Door middel van informatie en opvoedtips kunnen ouders de onderwerpen beter bespreekbaar maken bij hun kinderen.

Preventie

Ouders deze ondersteuning bieden is een van de maatregelen die staatssecretaris van Rijn heeft getroffen naar aanleiding van zijn Beleidsvisie Drugspreventie. Hij wil hiermee de normalisering van drugsgebruik tegen gaan en gezondheidsschade voorkomen. Eerder deze week sprak Van Rijn in Wenen op een vergadering al over het feit dat hij drugsverslaafden zorg en medicijnen wil geven in plaats van straf.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...