Het WK voetbal. De alcoholindustrie betaalt, dus de alcoholindustrie bepaalt. Dat is althans de conclusie die The British Journal heeft getrokken uit een langlopend onderzoek naar de invloed van de alcoholindustrie op de volksgezondheid.

Zo kreeg de industrie het voor elkaar dat in Engeland de kroegen, geheel tegen het beleid van de regering in, langer open mogen blijven tijdens het WK. In Brazilië mag doorgaans niet gedronken worden in stadions. Dit om geweldsincidenten tussen rivaliserende supporters tegen te gaan. Tijdens het WK is echter bedongen dat deze veiligheidsregel overboord wordt gezet.  

In 2020 staat het WK gepland in Qatar (iets waar ook al de nodige heisa om is geweest vanwege vermeende smeergeldpraktijken). In het streng islamitische land is alcohol zo’n beetje overal verboden. Kennelijk wint de  drankenlobby het niet alleen van de volksgezondheid. Ook het geloof wordt aan de kant geschoven tijdens het grote sportspektakel: voor de voetbalfans is bedongen dat er fan-zones komen waar alcohol wordt toegestaan.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...