Amsterdam gaat boetes uitdelen aan lachgasverkopers

In Amsterdam gaan de politie en de gemeente de komende tijd actief handhaven op de verkoop van lachgas op straat zonder vergunning. Het gebruik van lachgas is niet strafbaar, maar het mag niet zomaar verkocht worden.

Handelaren die het middel verkopen krijgen een boete en een dwangsom als ze in herhaling vallen. Volgens de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, neemt de overlast door de verkoop van lachgas op straat explosief toe. Daarnaast zijn er signalen over gezondheidsincidenten bij overmatig gebruik. Dit zijn de aanleidingen voor de maatregel. Ook wil de gemeente meer aandacht voor de gevolgen van het gebruik van lachgas voor de gezondheid.

Bij evenementen zal in de vergunning komen te staan dat de verkoop van lachgas verboden is. Er wordt nog gekeken of er iets gedaan kan worden tegen de verkoop van lachgas vanuit winkels.

Bij het bedrijf Ufogas kun je lachgas online bestellen, het wordt dan geleverd op een plek naar keuze in Amsterdam. De eigenaar van dit bedrijf wil donderdagavond bij het gemeentehuis zijn onvrede uiten over beleid door 20.000 gratis lachgasballonnen uit te delen. De gemeente staat dat niet toe. Als er wel gratis ballonnen worden uitgedeeld, volgt een dwangsom. Toch wil de ondernemer de actie gewoon door laten gaan.

05-09-2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...