Bij de Biertaxi in Breda en Tilburg kun je niet alleen alcohol bestellen. Ze bezorgen ook designerdrugs.

De Biertaxi’s bezorgen onder andere benzo’s, 3-mmc en ketamine. Het enige wat de klant qua verificatie hoeft te doen, is op de site aangeven dat je ouder bent dan achttien. Als de klant geluk heeft kan die nog een aanbieding van vier plus één gratis meepakken of krijgt die een snuifbuis bij de aankoop cadeau. Een probleem, want zo komt de drugs ook heel makkelijk terecht bij mensen met een verslaving.

Marketing
Op de site van de Biertaxi in Tilburg worden de drugs geadverteerd met vrolijke, kleurrijke illustraties. Bij de 3-mmc staat bijvoorbeeld een plaatje van populair tekenfilmfiguur Meowth van Pokémon. Als je vervolgens klikt op een drug staat daar uitgelegd wat de drug is, waar het vaak voor gebruikt wordt, wat de mogelijke effecten zijn en een lijstje veiligheidsaanbevelingen. Bij de versie van Breda is dit niet het geval. Zodra je de site opent, lijkt het net alsof je online boodschappen doet. Het is een strakke site waar in letters boven de aangeboden drugs ‘binnenkort verboden’ staat. Onder de prijzen staat als waarschuwing alleen ‘niet geschikt voor consumptie, enkel research doeleinden.’

Volgens de wet
De sites geven beide aan direct te stoppen met de verkoop zodra de middelen op hun sites illegaal worden. De Tweede Kamer heeft al ingestemd met de wetswijziging, maar het wachten is op de Eerste Kamer. Tot die tijd mogen de Biertaxi's de designerdrugs ongehinderd aan de man brengen. Tot 1 januari 2023 bezorgde veel biertaxibedrijven nog lachgaspatronen, maar sinds de verkoop en het bezit hiervan verboden is, zijn ze hiermee gestopt. Toch verkopen de Tilburg en Breda sites nog wel benzodiazepines; pillen die op Lijst II van de Opiumwet staan. Dit houdt in dat het verboden is om benzo’s te bezitten, te maken of te verkopen.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...