Over een week gaat het Amsterdamse blowverbod in. Het blowverbod is onderdeel van de ‘How to Amsterdam’-campagne en de ‘Stay Away’-campagne. Deze zijn gericht op de overlast die sommige toeristen veroorzaken in de stad.

In het gebied rondom de Wallen, het Damrak en de Nieuwmarkt mag je vanaf volgende week niet meer op straat blowen, wel op het terras van coffeeshops. De Gemeente Amsterdam heeft deze regel en de bijbehorende campagnes gestart om het aantal toeristen dat overlast veroorzaakt in te dammen. Het gaat hier vooral om Britse mannen tussen de 18 en 35, zij zijn hier vaak op vrijgezellenweekend.

Waarschuwen

De ‘Stay Away’-campagne is vooral gefocust op het weghouden van deze overlasttoeristen. Zo krijgen mensen eerst een waarschuwing op hun telefoon als ze ‘cheap hotel Amsterdam’ of ‘pub crawl Amsterdam’ opzoeken. De ‘How to Amsterdam’-campagne is bedoeld voor toeristen die al in de stad zijn. Via sociale mediaen waarschuwingsborden worden de toeristen geïnformeerd over het verbod op wildplassen, openbaar dronkenschap, geluidsoverlast en drugs op straat kopen.

Andere maatregelen

Het blowverbod gaat volgende week in en moet ervoor zorgen dat de daardoor veroorzaakte overlast ook minder wordt. Ook wordt het alcoholbeleid strenger, vanaf vier uur ’s middags mag er geen alcohol meer verkocht worden in winkels. Een groot deel van de sekswerkers, waar ook veel toeristen op afkomen, zal op termijn van de Wallen naar Amsterdam-Noord of -Zuid verhuizen.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...