Cliënten Human Concern betrokken in sollicitatie

Ervaringsdeskundigheid in de zorg: het is een thema dat steeds belangrijker wordt. Bij centrum voor eetstoornissen Human Concern betrekken ze de ervaringsdeskundigheid van cliënten tegenwoordig bij de werving van nieuwe medewerkers.

Bij een selectieronde voor behandelaren werden de kandidaten eerst gescreend door Human Concern zelf. Daarna namen de cliënten speedinterviews met de kandidaten af. Zij stelden vast dat ze professionele nabijheid het belangrijkste criterium voor geschiktheid was. Dit vonden ze belangrijker dan zaken als leeftijd of opleiding. HR-adviseur Ilana Okker: ‘Het profiel van deze ervaringsprofessionals sluit op deze manier perfect aan op de wensen en behoeften van onze cliënten. Zo zijn we zeker van een directe klik.’

Beroep door ervaring
Ervaringsdeskundigen zijn bijna niet meer weg te denken uit de gemiddelde GGZ-instelling. Volgens onderzoek van het Trimbosinstituut kan ervaringsdeskundigheid een cruciale rol spelen in de behandeling. Ook de Nationale Zorgautoriteit is voorstander: zij reageerden positief op een aanvraag van GGZ Nederland om ervaringsdeskundige op te nemen in de beroepentabel. Ook in België wordt de rol van de ervaringsdeskundige steeds groter. Lees hier meer over in de nieuwe Lef, die in juni uitkomt.

Datum: 11/05/2017

Reageer reacties (0)
LEES MEER...