Eerste kliniek voor jongeren met gameverslaving in Londen

De National Health Service heeft in Londen een gespecialiseerde kliniek geopend voor jongeren tussen de 13 en 25 met een gameverslaving. De kliniek maakt onderdeel uit van het National Center for Behavioural Addictions.

De kliniek zal zich naast gameverslaving bezighouden met jongeren die een gokverslaving hebben opgelopen door loot boxes. Dit zijn schatkistjes die tijdens het spelen van een game te verkrijgen zijn. Soms zijn ze gratis, maar soms moet ervoor betaald worden. De ene keer is de inhoud alleen cosmetisch, de andere keer helpt die bij het winnen van het spel. Hierop is geen invloed uit te oefenen.

Patiënten kunnen een afspraak in de kliniek hebben of via Skype. De directeur van NHS Engeland heeft gamebedrijven opgeroepen een heffing te betalen om de behandeling te financieren voor mensen die verslaafd zijn geraakt aan hun producten. De kliniek wordt geopend omdat het aantal jongeren dat problemen ervaart doordat ze te veel gamen stijgt.

Vorige maand werd duidelijk dat het Britse parlement loot boxes wil reguleren met eenzelfde soort wetgeving als bij gokken gehanteerd wordt. Daarnaast willen de parlementsleden dat het voor kinderen verboden wordt om loot boxes te kopen.

11-10-2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...